10:19 / 05.03.2022.

Autor: K.L./Hina

Bez utakmica Premier lige u Kini ovog vikenda

Nogometaši Evertona s ukrajinskim zastavama

Nogometaši Evertona s ukrajinskim zastavama

Foto: Peter Powell / REUTERS

Nositelji prava za prijenos utakmica engleske Premier lige neće ih prenositi ovaj vikend u Kini zbog najave da će neki klubovi i nogometaši izražavati potporu Ukrajini na koju je Rusija pokrenula invaziju.

Peking je vrlo odmjeren u svojim reakcijama na rusku invaziju na Ukrajinu, odbijajući od početka osuditi postupke Moskve. Dvojica predsjednika, Xi Jinping i Vladimir Putin, rekli su prošlog mjeseca u Pekingu da je njihovo prijateljstvo "beskonačno".

Ovog vikenda u Engleskoj nekoliko kapetana klubova Premier lige planiralo je nositi trake u bojama Ukrajine, a prije početka utakmice odali bi minutu šutnje u znak solidarnosti s ukrajinskim narodom, piše britanski dnevnik The Guardian.

Ovi izrazi potpore bit će vidljivi u međunarodnom signalu upućenom inozemnoj televiziji, a dva nositelja prava u Kini otkazala su prijenos utakmica ovog vikenda, platforme iQiyi Sports i Migu, što je izazvalo razočarane reakcije na društvenim mrežama.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!