10:16 / 14.05.2020.

Autor: A.M./Hina

Bez nastavka nogometnog prvenstva u Bosni i Hercegovini?

Ilustracija (Foto: Sanjin Strukić/PIXSELL)

Ilustracija (Foto: Sanjin Strukić/PIXSELL)

Foto: - / PIXSELL

Čelnik Povjerenstva za natjecanje Bosanskohercegovačkog nogometnog saveza BiH Milorad Lale izjavio je kako ne vjeruje u nastavak nogometnoga prvenstva BiH-a.
Čelnik Povjerenstva za natjecanje Bosanskohercegovačkog nogometnog saveza BiH Milorad Lale izjavio je za "Dnevni avaz"  kako ne vjeruje u nastavak  nogometnoga prvenstva BiH-a, jer ni država ni klubovi ne mogu ispuniti uvjete da se profesionalni nogomet vrati na  stadione.  
Konačna odluka ovisi o preporukama Kriznih stožera civilne zaštite FBiH-a i RS-a,  koji se zbog  pandemije koronavirusa još nisu precizno očitovali o momčadskim sportovima.  Posebno su oprezne vlasti u RS u kojoj se mjere popuštanja donose vrlo oprezno jer je broj zaraženih virusom još uvijek zabrinjavajući.  
Predsjednik  Bosanskohercegovačkog nogometnog natjecateljskog povjerenstva priznaje kako najveći broj prvoligaša želi nastavak prvenstva koje je prekinuto još  sredinom ožujka, međutim, čak i ako Krizni stožeri odobre nogometašima izlazak na travnjake, veliki problem će  predstavljati zdravstvena zaštita igrača i službenih osoba, ali i ispunjavanje  uvjeta iz obaveznih mjera na većini vrlo loših stadiona u BiH.
- Ljudi misle kako će dezinficiranjem tunela na stadionima sve riješiti. To je pogrešno promišljanje. Potpredsjednik Nogometnog saveza BiH  Ivan Beus  je  bio  najkonkretniji kada  je, kao preduvjet za nastavak prvenstva, zahtijevao osiguranje istih uvjeta na svim stadionima, dakle i u Bijeljini, Doboju kod  Kaknja, Mostaru, Sarajevu ili Banja Luci. Objektivno, to je vrlo teško postići jer jer naša infrastruktura  grozna, kazao je Lale.
Također je odbacio optužbe  iz nekih  klubova  da on i  neki drugi  dužnosnici  Saveza  iz  RS-a  svjesno blokiraju nastavak  nogometnog  prvenstva  u BiH jer lobiraju za Borac iz Banja Luke, koji se trenutno nalazi na četvrtom mjestu na ljestvici koje vodi u Europu.
Nogometni savez BIH-a je nakon tri video-konferencije poslao upit svim  prvoligašima  da se očituju  žele li  nastaviti Premijer nogometnu ligu. Okvirno se  kalkuliralo  o istrčavanju  na  travnjake  početkom lipnja. Kakve god odgovore budu poslali najbolji bosanskohercegovački,  presudna je odluka Kriznih stožera civilne zaštite u oba  entiteta u BiH.  

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!