16:17 / 11.06.2020.

Autor: I.L./Hina

Berlusconi ima velike ambicije s Monzom

Foto: Marko Lukunic/PIXSELL

Foto: Marko Lukunic/PIXSELL

Foto: - / PIXSELL

Berlusconi ističe da s Monzom želi ući u elitu, odnosno u Serie A.
Silvio Berlusconi (83), čija je Monza ušla u Drugu talijansku ligu, izjavio je da jednako voli svoj novi klub kao i AC Milan, čiji je vlasnik bio 31 godinu.  

- Kad bi došlo do susreta Monze i Milana vjerojatno bih na stadion došao bez klupskog šala, jer i danas moje srce kuca 50 posto za Milan i 50 posto za Monzu, izjavio je Berlusconi za televizijska mrežu TeleLombardia.

Berlusconi je postao vlasnik Monze 2018. godine, a klub je ovog tjedna službeno promoviran u Drugu talijansku ligu, jer je Talijanski nogometni savez odlučio da neće biti nastavka natjecanja u Trećoj ligi, koje je prekinuto zbog koronavirusa, a Monza je u trenutku prekida bila vodeća.  

Berlusconi ističe da s Monzom želi ući u elitu, odnosno u Serie A, ali je svjestan da bi to bilo teško ostvarivo već iduće sezone: - Bilo bi fenomenalno da odmah izborimo ulazak u Seriju A, ali treba biti realan. Trebat ćemo dovesti četiri ili pet pojačanja i želimo odraditi dobru sezonu u Drugoj ligi, a ako se ostvari više od toga, još bolje.

U intervjuu Berlusconi se osvrnuo i na AC Milan, čiji je vlasnik bio 31 godinu (1986.- 2017.), a u tom razdoblju klub je bio pet puta prvak Europe (1988./89., 1989./90., 1993./94., 2002./03, 2006./07.), te osam puta najbolji u Italiji, a posljednji naslov državnog prvaka osvojio je u sezoni 20102011.

Nakon toga godinu dana Milan je bio u vlasništvu kineskog poduzetnika Li Yonghonga, a od 2018. njime upravlja američka investicijska tvrtka "Elliott Management Corporation".
 
- Kvalitetni igrači, sposoban trener i predsjednik kluba koji im je potpora ključni su za uspjeh. Ja sam o svakom igraču sve znao i oni su na mene gledali kao na starijeg brata. Mene je teško zamijeniti, zaključio je Berlusconi.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!