10:05 / 04.05.2020.

Autor: T.D./HRT

Berbatov: Lijen? Ne, bio sam pametan igrač

Foto: Steven Paston/Press Association/PIXSELL

Foto: Steven Paston/Press Association/PIXSELL

Foto: - / PIXSELL

Bivši bugarski nogometni reprezentativac odgovorio je na kritike vezane za njegovo zalaganje na terenu dok je igrao na Otoku.
Bivši bugarski nogometni reprezentativac odgovorio je na kritike vezane za njegovo zalaganje na terenu dok je igrao na Otoku.

Dimitar Berbatov često je smatran lijenim za vrijeme igranja u Engleskoj. Ono što njegovi kritičari nisu znali je da je sve to bio dio napadačevog plana.

S 94 gola u 229 utakmica Premier lige, bilo bi korektno reći da je to često uspijevalo. Bayer Leverkusen, Tottenham, Manchester United, Fulham, Monaco, samo su neki od klubova čiji je dres nosio Dimitar Berbatov u svojoj bogatoj nogometnoj karijeri.

Bio je poznat po svojim tehničkim sposobnostima i smirenosti na terenu, ali ne i po užurbanom kretanju na terenu - što je često dovodilo do toga da su navijači sugerirali da se nedovoljno trudi na travnjaku.

- Svi su različiti u načinu na koji vide igru. Moja je razlika bila u tome što bih ponekad vidio da možda nisam u igri, ali istovremeno sam skenirao teren da vidim gdje se smjestiti u pravom trenutku, u pravo vrijeme biti na pravom mjestu. Mogao sam primiti loptu jer sam imao više vremena za sebe i oslobodio se protivničkog igrača, rekao je Berbatov.

- Čini se pomalo čudnim, ali u svakoj momčadi u kojoj sam bio, vidio se moj stil igre i ponekad navijači i igrači to nisu razumjeli i pomalo su se plašili, da nisam koristan i ne pomažem na terenu te da nisam dobar za momčad. Ali nakon nekog vremena se naviknete jer ovaj stil može donijeti rezultate, rekao je Dimitar Berbatov.

Berbatov je svojim golovima u velikoj mjeri pomogao momčadima u kojima je igrao kao i reprezentaciji za koju je skupio 78 nastupa uz 48 golova.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!