17:32 / 12.10.2021.

Autor: I.L./HRT/Hina

Berbatov izgubio od Mihajlova

Dimitar Berbatov

Dimitar Berbatov

Foto: GEORGID / Shutterstock

Borislav Mihajlov ponovno je izabran za predsjednika Bugarskog nogometnog saveza (BFU) na izvanrednom kongresu u utorak u Sofiji.

Od 480 delegata koji su glasali, 241 je podržalo Mihajlova, a 230 je podržalo njegovog glavnog protivnika i bugarsku nogometnu legendu Dimitra Berbatova. Mihajlov (58) je bivši reprezentativni vratar sa 102 nastupa za izabranu vrstu, a bio je i član IO UEFE.

Za predsjednika BFU-a natjecalo se šest kandidata - dosadašnji Borislav Mihajlov, Dmitar Berbatov, Hristo Portočanov, Hristo Hristov, Georgi Zahariev i Ivajlo Dražev.

Mihajlov je podnio ostavku u jesen 2019. usred skandala oko rasizma tijekom utakmice između Bugarske i Engleske 2019. godine nakon čega je premijer Bojko Borisov rekao da njegova vlada ne želi raditi s njim.

U travnju 2021. godine Mihajlov je povukao ostavku i nastavio svoje funkcije kako bi pripremio Savez za redoviti kongres 2022, a u rujnu je Sofijski gradski sud zakazao izvanredni kongres za 12. listopada 2021. godine, odobrivši žalbu koju je Berbatov podnio protiv BFU-a.

Od 508 profesionalnih i amaterskih nogometnih klubova s pravom glasa, 483 su bila zastupljena na Kongresu, svaki po jedan delegat.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!