12:40 / 04.05.2020.

Autor: T.D./Hina

Belgija: Ponovno odgođena odluka o nogometnoj sezoni

Marko Prpic/PIXSELL/Ilustracija

Marko Prpic/PIXSELL/Ilustracija

Foto: - / PIXSELL

Iz vodstva lige objavili su da čekaju odluku belgijskog Vijeća za nacionalnu sigurnost o tome kako će se odvijati sportska natjecanja.
Belgijska nogometna liga ponovno je odgodila odluku o tome hoće li prijevremeno okončati prvenstvo zbog pandemije koronavirusa.

Izvršni odbor Pro lige je 2. travnja predložio konačni prekid prvenstva, te da se prihvati trenutno stanje na ljestvici po kojemu bi vodeći Club Brugge, koji ima 15 bodova više od drugoplasiranog Genta, postao belgijskim prvakom.

Takav prijedlog treba biti ratificiran na Skupštini Pro lige, ali ona nikako da se održi. Prvo je trebala biti održana 15. travnja, pa je pomaknuta na 24. travnja. Uslijedila je nova odgoda, pa je Skupština zakazana za 4. svibnja, a sada je opet odgođena i trebala bi se održati 15. svibnja.

Iz vodstva lige objavili su da čekaju odluku belgijskog Vijeća za nacionalnu sigurnost o tome kako će se odvijati sportska natjecanja, ali šanse da se nastavi nogometna sezona vrlo su male jer je vlada zabranila masovna okupljanja do 31. kolovoza. Također, većina klubova je za prijevremeno okončanje prvenstva.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!