12:33 / 19.03.2020.

Autor: A.M./Hina

Bayern igračima organizirao cyber-treninge

Ilustracija (Screenshot: PES)

Ilustracija (Screenshot: PES)

Foto: - / -

Želeći izbjeći kretanje po vani, ali i sačuvati društvene kontakte međuigračima, muenchenski Bayern je od srijede uveo "cyber-trening".
Želeći izbjeći kretanje po vani, ali  i sačuvati društvene kontakte međuigračima, muenchenski Bayern  je od srijede uveo "cyber-trening", na kojem igrači preko mreže sudjeluju zajedno na treningu koji se vodi iz centra kluba.
- Moramo napraviti sve što možemo da pozitivno reagiramo na sitauciju uzrokovanu pandemijom koronavirusa, izjavio je trener Hansi Flick za službene klupske stranice. - Jučer smo u 11 sati organizIrali naš prvi 'cyber-trening'. Svi su motivirani i svi su ga odradili uz pomoć aplikacije.   
Bavarska još nije proglasila obaveznu karantenu, ali je Bayern samostalno odlučio da igrači ne trebaju dolaziti kako bi što bolje poštivali upute zdravstvenih tijela.
- Igrači su opremljeni odgovarajućim sportskim satovima. To znači da primamo sve njihove podatke, kao što je broj otkucaja, na naše monitore, pojasnio je profesor Holger Broich koji je odgovoran za fizičku spremu igrača Bayerna.
Održavanje kontakta među igračima je jednako važno kao fizička pripremljenost.
- Bit će važno da svi ostanemo svakodnevno u kontaktu, kazao je Flick koji vodi treninge koje igrači prate zajedno na svojim tabletima.
- Naša trenerska ekipa je organizirala treninge koji mogu trajati od 90 do 75 minuta, ovisno o vježbama, dodao je trener njemačkog prvaka.
- Jučer smo inzistirali na vježabama stabilnosti. Na kraju treninga napravili smo intenzivnu senasu na biciklima u zatvorenom. Zapravo ćemo izmjenjivati vježbe
izdržljivosti i vježbe visokog intenziteta, kao i vježbe snage,  pojasnio je Flick.
- Igrači nisu na terenu, nego na ekranu, kazao je Broich. - Zahtijevamo od njih jednaku preciznost i disciplinu. I jučer je nakon treninga video veza trajala dugo, igrači su razgovarali. Zato je trening preko videa važan trenutak u kolektivnom živitu u ovom razdoblju.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!