21:10 / 15.09.2021.

Autor: I.L./HRT

"Bayern djeluje moćno, a Chelsea će teško obraniti naslov"

Anton Samovojska, Igor Cvitanović

Anton Samovojska, Igor Cvitanović

Foto: HTV / HRT

U prvoj emisije Lige prvaka u ovoj sezoni gostuju HRT-ovi stručni sukomentatori Igor Cvitanović i Anton Samovojska. Kakva su očekivanja od nove sezone u kojoj Chelsea brani naslov. Tko su favoriti?

- Nekakav dojam moj je da je Bayern ove godine opet jako ozbiljan. Naravno, ne treba nikoga podcjenjivati, ali Bayern mi djeluje kao i svake godine, moćno, to je mašinerija i oni će s vremenom sve bolji i bolji biti. Naravno, ne treba ni druge preskočiti. Kao što su Paris Saint Germain, naravno sada s Messijem i Sergijom Ramosom, Manchester City koji je ove godine sazrio dosta dobro. I vidjet ćemo tko drugi se može umiješati. Ne vjerujem da Chelsea ove godine može ponoviti prošlu godinu, ali nikad se ne zna, rekao je Cvitanović.

Samovojska također daje najviše izgleda Bayernu.

- Svake godine to gledam i onda na kraju provjeravam. Radi se o superkompjuteru koji izračuna kakvi su izgledi koje momčadi da ove sezone osvoje Ligu prvaka. Najviše izgleda po superkompjuteru ima Manchester City, nakon Manchester Cityja je Bayern, nakon Bayerna je Liverpool, potom ide Chelsea. a ono što me bilo frapiralo, a frapiralo me da sad vidio da PSG u koji je došao Messi i koji se osnažio temeljito, ima s Messijem potpuno novu dimenziju, ima samo 4 posto izgleda za osvojiti naslov prvaka. Međutim, kompjuter stavlja sve moguće podatke, a to su svi mogući rezultati, igre kod kuće, igra u gostima, vrijednost igrača, kvaliteta, sve, sve sve... međutim on nema element čovjeka koji je tu na igralištu. Prošle sezone izgledi Chelseaja su bili ispod nula posto, no to se dolaskom Tuchela promijenilo iz temelja. Igor je naznačio jednu momčad koja igra super, a ona uvijek igra super. To je Bayern.

Igor Cvitanović

Igor Cvitanović

Foto: HTV / HRT

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!