14:14 / 13.02.2019.

Autor: I.L.K./Hina

Barcelona produžuje ugovore i kupuje igrače, a Rakitić još čeka

Ivan Rakitić (Screenshot:instagram.com/ivanrakitic)

Ivan Rakitić (Screenshot:instagram.com/ivanrakitic)

Foto: - / -

Barcelona je prošli mjesec za oko 75 milijuna eura dovela Frenkija de Jonga iz Ajaxa te ga ostavila ondje na posudbi do kraja sezone.
Barcelonin predsjednik Josep Maria Bartomeu rekao je kako će s hrvatskim nogometašem Ivanom Rakitićem razgovarati oko eventualnog produženja ugovora "kada to financijski bude moguće".

- S Ivanom redovito razgovaram, kao i sa svim igračima. Ako ne razgovaramo, tu su poruke. Volim imati kontakt s igračima, razgovaramo o obiteljskim temama, nikada ne ulazim u nogometne teme, za takve stvari je tu trener Ernesto Valverde, rekao je Bartomeu u intervjuu za španjolski radijsku postaju Cope.

- Ranije smo govorili o ograničenom proračunu, o uvjetima koji su trenutačno jako teški. Ivan zna da ćemo, kada klub bude imao novi financijski kapacitet, sjesti i razgovarati. Vidjet ćemo o čemu ćemo razgovarati, no sjest ćemo i pričati kada to financijski bude moguće. To sada nije slučaj pa možemo razgovarati samo o nogometu, dodao je.
Bartomeu je prije govorio kako će s hrvatskim veznim igračem razgovarati uoči početka sljedeće sezone, dakle na ljeto. Trener Valverde naglasio je kako mu je Rakitić ključan igrač i da ga želi u svojoj momčadi imati i sljedeće sezone. Naravno, i sam je Rakitić izrazio želju za ostankom.

Helena Condis
, novinarka COPE-a koja je intervjuirala Bartomeua, smatra da bi Valverde mogao imati ključnu ulogu u Rakitićevu slučaju.

- Vidjeli smo prošlo ljeto kada se pojavio interes PSG-a da je Barcelona poručila kako joj je važan, no da mu ne može obnoviti ugovor jer je već imala pred sobom ranije planirana produženja ugovora drugih igrača. Ove sezone je pak potrošila veliki novac na De Jonga, rekla je Condis u telefonskom razgovoru iz Barcelone.
Barcelona je prošli mjesec za oko 75 milijuna eura dovela 21-godišnjeg veznog igrača Frenkija de Jonga iz Ajaxa te ga ostavila ondje na posudbi do kraja sezone.

- Vidjet ćemo hoće li Valverde i dalje biti trener. Ostane li vjerojatno će biti postignut dogovor o obnavljanju Rakitićeva ugovora, no ne bude li više trener ne odbacujem nijedan scenarij. Ni onaj da Rakitić ode, ponudi li mu netko veliki ugovor, jer ne znam do koje razine bi mu Barcelona mogla povećati financijske uvjete, dodala je.

Valverdeu ugovor istječe za šest mjeseci, a Bartomeu je prije poručio kako klub želi da on ostane. U svojoj prvoj sezoni lani osvojio je španjolsko prvenstvo kup i superkup.

Lijevi bek Jordi Alba, u klubu od 2012., također traži produženje ugovora koji mu istječe u ljeto 2020. godine.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!