Barcelona od dugova do najviše potrošenih sredstava na pojačanja

17.07.2022.

14:18

Autor: Hina/HRT

Predstavljanje Raphinhe

Predstavljanje Raphinhe

Foto: Albert Gea / REUTERS

Nogometni klub Barcelona potrošio je najviše novca, oko 115 milijuna eura, na pojačanja u dosadašnjem dijelu prijelaznog roka, prenosi španjolski sportski list Marca.

Španjolski mediji podsjećaju da Barcelona donedavno nije mogla registrirati nove nogometaše, a imala je dugove veće od milijardu eura.

Ipak, katalonski klub trenutno je na prvom mjestu u svijetu po trošenju novca u prijelaznom roku. Barcelona je Rafinhu platila 55, uz još 10 milijuna eura, a Lewandowskog 45 i dodatnih 5 milijuna eura. Na drugom mjestu je Manchester City koji je na pojačanja potrošio 108 milijuna eura, a treći je Leeds sa 105 milijuna eura.

Marca navodi da je Barcelona uspjela smanjiti goleme dugove prodajom dijela budućih TV prava, a katalonski klub je morao poštovati financijski fair play španjolske lige kako bi mogao registrirati nove igrače.

Španjolski mediji podsjećaju da će katalonski klub tek u budućnosti osjetiti posljedice silnog trošenja novca u ovogodišnjem ljetnom prijelaznom roku. Marca podsjeća da je Real Madrid jedini španjolski klub sa "zdravom" potrošnjom u prijelaznom roku.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!