18:34 / 25.06.2020.

Autor: K.L./Hina

Australija i Novi Zeland domaćini SP-a za nogometašice 2023.

Foto: REUTERS/Loren Elliott

Foto: REUTERS/Loren Elliott

Foto: - / REUTERS

Sredinom lipnja od kandidature za domaćinstvo odustali su Japan i Brazil zbog financijskih problema uvjetovanih pandemijom koronavirusa.
Svjetsko prvenstvo za nogometašice 2023. održat će se Australiji i Novom Zelandu, odlučila je Međunarodna nogometna federacija (FIFA) na video-sjednici održanoj u četvrtak.

Australija i Novi Zeland su u izvješću o procjeni objavljenom početkom mjeseca dobili ocjenu 4.1, dok je jedini protukandidat Kolumbija za svoju kandidaturu dobila ocjenu 2.8, pa nije bilo previše dvojbi oko glasovanja.
Sredinom lipnja od kandidature za domaćinstvo odustali su Japan i Brazil zbog financijskih problema uvjetovanih pandemijom koronavirusa.
- Ponuda Australije i Novog Zelanda pruža mnoštvo vrlo dobrih opcija u pogledu sportske i opće infrastrukture, navodi se u evaluacijskom izvješću.
- Također, predstavlja najpovoljnije prijedloge, uzimajući u obzir financijske obveze koje su vlade obje zemlje preuzele u pogledu operativnih troškova turnira.
Bit će to deveto izdanje svjetskog prvenstva nogometašica, pri čemu prvo na kojem će nastupiti 32 reprezentacije.
SP će se održati od 10. do 20. kolovoza. Uvodna utakmica igrat će se u Aucklandu na Eden Parku koji može primiti 50.000 gledatelja, a finale je u Sydneyju na stadionu Australija kapaciteta 70.000 gledatelja.
Hrvatska ženska nogometna reprezentacija do sada nikada nije nastupila na svjetskim i europskim prvenstvima.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!