08:50 / 06.04.2022.

Autor: K.L./HRT

Atletico bez udarca prema golu: "Da se ova utakmica igrala prije deset godina..."

Manchester City - Atletico

Manchester City - Atletico

Foto: Phil Noble / REUTERS

Prvi četvrtfinalni dvoboj Lige prvaka između Manchester Cityja i Atletico Madrida protekao je potpunoj dominaciji domaće momčadi.

Atletico Madrid se najčešće branio sa svih deset igrača na svojoj polovici, a čvrsti blok gostiju probio je tek Kevin De Bruyne u 70. minuti.

Zanimljivo, Atletico Madrid nije nijednom zapucao prema golu Edersona, dok su Građani imali 15 udaraca od čega dva u okvir. Ovo je prvi put pod Diegom Simeoneom da Atletico Madrid nije imao nijedan udarac prema golu suparnika na cijeloj utakmici. Gosti su ostali bez kornera na susretu, a domaći su ih imali devet.

Broj dodavanja je također debelo na strani momčadi Pepa Guardiole, imali su ih 695, a gosti više nego dvostruko manje - 297.

City je osvojio 50 duela, a Atletico Madrid 34.

Legendarni engleski napadač, a danas stručni komentator Gary Lineker komentirao je dominaciju Cityja:

- Da se ova utakmica igrala prije deset godina i da ste gledali bez da znate ekipe, kladili biste se životom da je ekipa u plavom iz Španjolske, a crveno-bijeli tim engleski klub.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!