Asanović tehnički savjetnik izbornika Zambije

28.07.2021.

13:22

Autor: T.D./HRT/Hina

Aljoša Asanović

Aljoša Asanović

Foto: Marko Lukunic / PIXSELL

Bivši "Vatreni" Aljoša Asanović (55) novi je tehnički savjetnik izbornika Zambije Bestona Chambeshija, objavio je Zambijski nogometni savez.

Dosadašnji instruktor za dijasporu Hrvatskog nogometnog saveza dobio je posao u 87. reprezentaciji na Fifinoj ljestvici.

- Bila mi je velika čast raditi u Hrvatskom nogometnom savezu, ali došlo je vrijeme za nove izazove u mojoj trenerskoj karijeri. Zahvaljujem Davoru Šukeru na preporuci i čelnicima Zambijskog nogometnog saveza na ukazanom povjerenju, već u rujnu me očekuju prve obaveze na novoj funkciji, kazao je Asanović.

- Naravno, zahvaljujem čelnicima Hrvatskog nogometnog saveza koji su mi cijelo vrijeme bili podrška i svim kolegama i suradnicima na odličnoj suradnji, dodao je "vatreni lakat".

Nakon što je srpski trener Milutin Sredojević napustio Zambiju i preuzeo reprezentaciju Ugande, za privremenog izbornika je izabran Bestona Chambeshi, a Izvršni odbor je imenovao Asanovića za tehničkog savjetnika.

Asanović je od 2006. do 2012. bio pomoćnik Slavenu Biliću u reprezentaciji, a potom jednu sezonu i u moskovskom Lokomotivu. 

Potom je kratko vrijeme bio sportski direktor Dunajske Srede, a kao glavni trener vodio je australski Melbourne Knights.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!