Asanović napušta klupu Zambije zbog duga?

23.09.2022.

17:19

Autor: K.L./HRT

Miroslav Blažević i Aljoša Asanović

Miroslav Blažević i Aljoša Asanović

Foto: Marko Lukunic / PIXSELL

Hrvatski trener Aljoša Asanović napustio je klubu reprezentacije Zambije, pišu tamošnji mediji.

Iako je službeno i dalje izbornik ove afričke reprezentacije, ne želi obnavljati svoju dužnost dok mu Savez ne isplati dug koji je nastao od siječnja kada je on došao na izborničku poziciju.

Preko odvjetnika, Asanović je zatražio isplatu duga te je od 75 tisuća dolara primio 34 te potražuje ostalih 41 tisuću.

S druge pak strane, predsjednik Zambijskog saveza Andrew Kamanga tvrdi da Asanoviću nisu dužni ništa budući da nije došao na posao šest tjedana nakon 30. srpnja i domaćeg poraza od Mozambika.

- U ponedjeljak smo imali online sastanak s Asanovićem i tvrdi da mu dugujemo 40.000 dolara, ali da je spreman otići ako mu isplatimo 25.000. No, naš je stav, od kojeg ne odstupamo, da mu nismo ništa dužni. Tražili smo od njega da se pojavi na poslu i priključi reprezentaciji u Maliju. Nemoralno je od njega da traži plaću, a nije radio. Lokalno prvenstvo počelo je prije šest tjedana i on bi trebao biti u Zambiji, a ne u Hrvatskoj. Otišao je bez našeg dopuštenja i čekamo da se vrati, izjavio je Kamanga.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!