11:37 / 15.03.2022.

Autor: HRT

Ruski kapetan odbio poziv u reprezentaciju zbog rata u Ukrajini

 Artem Dzyuba i Vladimir Putin

Artem Dzyuba i Vladimir Putin

Foto: Mikhail Klimentyev / Sputnik/Kremlin

Kapetan ruske nogometne reprezentacije Artem Džjuba nije pozvan u utorak na okupljanje Rusije zbog teške situacije u Ukrajini, gdje žive rođaci igrača, objasnio je izbornik ruske selekcije.

- S obzirom na tešku situaciju u Ukrajini, gdje žive mnogi članovi njegove obitelji, Artem se ispričao i zamolio, iz obiteljskih razloga, da ga ne pozivaju za sljedeće susrete ruske reprezentacije, objasnio je Valerij Karpin u intervjuu objavljenom na web stranica Ruskog nogometnog saveza.


- Dogovorili smo se da ćemo ostati u kontaktu i pažljivo ću pratiti njegove sljedeće utakmice sa Zenitom iz Sankt Peterburga, dodao je.


Džjubin otac je Ukrajinac iz Poltave, a majka je Čuvaškinja.


Nakon invazije ruskih snaga na Ukrajinu, Fifa je odlučila isključiti Rusiju iz kvalifikacijskog doigravanje za Svjetsko prvenstvo 2022. i utakmicu s Poljskom krajem ovog mjeseca. Ruski nogometni savez osporio je ovu odluku pred Sudom za sportsku arbitražu (CAS) i zatražio njezino ukidanje, o čemu će CAS uskoro odlučiti.

Što god se dogodi, selekcija će se okupljati od 21. do 27. ožujka, naveo je Karpin, a točan program priprema, kao i prijateljskih utakmica, bit će objavljen naknadno.


- Kao što sam već učinio, iz logističkih razloga, donio sam odluku da na ove pripreme ne zovem igrače koji igraju u europskim klubovima, dodao je Karpin.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!