17:47 / 12.05.2020.

Autor: K.L./Hina

Amiens podigao tužbu, pokrenuo peticiju, pa stavio oglas u novine

Ilustracija (Pixabay)

Ilustracija (Pixabay)

Foto: - / -

Na stadionu Credit Agricole de la Licorne ne žele prihvatiti odluku o prekidu prvenstva.
Nakon što je pokrenuo internetsku peticiju protiv prekida prvenstva, podigao tužbu Upravnom sudu, francuski nogometni prvoligaš Amiens objavio je i oglas na cijeloj stranici L'Equipea, zahtijevajući da se poništi odluka o prekidu natjecanja u Ligue 1.

Francuska nogometna sezona otkazana je zbog epidemije koronavirusa, a Ligue de Football Professionnel (LFP) odlučila je o konačnom poretku na osnovi pozicije na ljestvici.

Tako je PSG proglašen prvakom, Marseille je osvojio drugo mjesto koje vodi u Ligu prvaka, dok će u kvalifikacije za LP trećeplasirani Rennes.
Iz lige ispadaju Amiens i Toulouse, dok će Nimes igrati u dodatnim kvalifikacijama za ostanak u elitnom društvu.

Kada je odluka donesena, Amiens je za Nimesom zaostajao svega četiri boda, a do kraja sezone ostalo je 10 utakmica.

Na stadionu Credit Agricole de la Licorne ne žele prihvatiti odluku o prekidu prvenstva i prvo su pokrenuli online peticiju koja je sakupila više od 17.000 potpisa. U utorak su objavili oglas na cijeloj stranici u francuskom sportskom dnevniku L'Equipe, a podigli su i tužbu.
Klub je početkom svibnja odlučio pred pravdom osporiti svoje ispadanje iz Ligue 1. Obratio se pariškom Upravnom sudu uz tvrdnju kako je odluka vodstva lige "nepravedna i neosnovana".

- Smatramo da je ta odluka suprotna pravednosti u sportu. Riječ je o sankcijskoj odluci Lige. Ova je odluka nepoštena i protiv ove odluke primorani smo na borbu, pred sudom, kazao je predsjednik kluba Bernard Joannin.

Gradske vlasti pridružile su se pravnoj bitci, a gradnačelnica Brigutte Foure u priopćenju je istaknula kako Amiens kao grad na taj način gubi na atraktivnosti, a imat će i ekonomske posljedice, te traže poništavanje odluke o prekidu prvenstva.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!