16:26 / 21.12.2020.

Autor: T.D./Hina

Aljoša Asanović kandidat za izbornika BiH

Foto: Marko Lukunic/PIXSELL

Foto: Marko Lukunic/PIXSELL

Foto: - / PIXSELL

Legendarni vatreni lakat Aljoša Asanović kandidat je za izbornika reprezentacije Bosne i Hercegovine.
Legendarni vatreni lakat Aljoša Asanović kandidat je za izbornika reprezentacije Bosne i Hercegovine, nakon što se nedavno s te pozicije povukao Dušan Bajević, statistički najneuspješniji šef stručnoga stožera u povijesti, koji nije uspio momčad odvesti na EURO i pod čijim vodstvom je izgubljen status u elitnom razredu Lige nacija.

Kako u ponedjeljak piše Dnevni avaz, na adresu Nogometnog saveza Bosne i Hercegovine, osim Talijana Marca Simeonea, Slovenca Ermina Šiljka i bivšega izbornika Mehmeda Baždarevića, kandidaturu za izborničko mjesto podnio je i Aljoša Asanović "uz posredovanje jedne menadžerske agencije".

Povjerenstvo Nogometnoga savez BIH za odabir nacionalnoga izbornika, kojeg čine Emir Spahić i Zvjezdan Misimović, nedavno je obavilo razgovore sa Sergejom Barbarezom, Sergejom Jakirovićem i Husrefom Musemićem, a nešto ranije i s Bugarinom Ivajlom Petevim.

Prema navodima bosansko-hercegovačkih medija članovi Povjerenstva razgovarat će i s legendama Safetom Sušićem i Mehmedom Baždarevićem. Konačnu odluku o izborniku donosi Izvršni odbor Nogometnoga saveza, a ona se dosad često nije podudarala s prijedlogom članova izbornoga  povjerenstva.

Bude li Asanović imenovan novim izbornikom, postat će treći Hrvat na klupi reprezentacije Bosne i Hercegovine. Na toj su poziciji već bili Miroslav Ćiro Blažević (od kolovoza 2008. do studenog 2009.) i Robert Prosinečki (od siječnja 2018. do studenog 2019.) koji je BiH reprezentaciju uveo u elitni razred Lige nacija.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!