Ako igrač ili sudac budu ozlijeđeni, utakmica se automatski prekida

16.12.2021.

15:25

Autor: A.M./Hina

Dimitri Payet ozlijeđen bocom

Dimitri Payet ozlijeđen bocom

Foto: Benoit Tessier / REUTERS/File Photo

Ako igrač ili sudac bude ozlijeđen predmetom bačenim s tribina utakmica će biti otkazana, objavila je u četvrtak francuska vlada, koja pokušava suzbiti rastući broj navijačkih izgreda na nogometnim utakmicama Prve lige.


- Ako igrač ili sudac bude ozlijeđen pirotehničkom napravom bačenom s tribina utakmica će definitivno biti otkazana. Također, bit će zabranjeno posjedovanje i prodaja pića u plastičnim bocama na stadionima barem do 1. srpnja 2022., priopćila je vlada.


 Prošlog mjeseca na utakmici Lyon - Marseille igrač gostujuće momčadi Dimitri Payet pogođen je plastičnom bocom punom vode, zbog čega je utakmica prvo bila prekinuta na dva sata, da bi na kraju bila i otkazana.


Od početka sezone zbog navijačkih izgreda šest utakmica Prve lige je prekinuto, od čega su dvije otkazane. Prema ministrici sporta Roxani Maracineanu, navijački izgredi predstavljaju veliki rizik za budućnost francuskog nogometa.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!