Afrička federacija za nogometni SP svake dvije godine

26.11.2021.

16:17

Autor: A.M./Hina

Nogometna lopta - ilustracija

Nogometna lopta - ilustracija

Foto: Topseller / Shutterstock

Konfederacija afričkih nogometnih saveza (CAF) u petak je postala prva kontinentalna nogometna federacija koja je podržala mogućnost da se svjetska prvenstva održavaju svake dvije godine.

Na izvanrednom kongresu CAF-a u Kairu usvojen je zaključak da bi kongres Fife mogao proučiti tu mogućnost. Tako je predsjednik Fife Gianni Infantino dobio prvu službenu potporu ideji o tome da svjetska prvenstva budu svake dvije godine, umjesto svake četiri, kao što je sada.


Toj ideji protive se europska (Uefa) i južnoamerička (Conmebol) nogometna federacija, dvije najmoćnije na svijetu, najjače lige i klubovi, te brojni igrači, ali i navijači.


Infantino je kazao da se Uefa i Conmebol protive ovoj ideji jer se boje da bi izgubili vodeći položaj. 


- Oni koji su protiv, sada su na vrhu. Tako je to u životu kad je u pitanju bilo koja reforma, uvijek su protiv oni koji su na vrhu i boje se da bi mogli izgubiti svoj položaj, izjavio je Infantino, koji je bio počasni gost na kongresu Konfederacije afričkih nogometnih saveza.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!