Abramovič rasprodaje nekretnine; Tuchel: Prestanite me to ispitivati

02.03.2022.

09:09

Autor: HRT/Hina

Tuchel, Abramovič i Cech

Tuchel, Abramovič i Cech

Foto: PA Images/PIXSELL/ / Kieran Cleeves/Adam Davy/PRESS ASSOCIATION

Thomas Tuchel molio je medije na posljednjoj press-konferenciji da ga prestanu ispitivati o Romanu Abramoviču nakon što su u parlamentu objavili kako vlasnik Chelseaja žurno prodaje svoju imovinu u Ujedinjenom Kraljevstvu.

Tuchel je također zamolio novinare da mu prestanu postavljati pitanja o ratu u Ukrajini, rekavši da je situacija "užasna".


- Morate prestati, ja nisam političar, rekao je Tuchel, i na kraju zaustavio novinare nakon nekoliko pitanja na svojoj press-konferenciji prije utakmice Chelseaja u FA kupu protiv Lutona. 


Nakon što je prošli tjedan, nakon početka agresije na Ukrajinu, trenutačni vlasnik Abramovič prebacio upravljačka prava na dobrotvornu fondaciju, jučer su u parlamentu u Ujedinjenom Kraljevstvu objavili podatke kako ruski milijarder rasprodaje svoju imovinu po Engleskoj. Razlog je, kako prenose mediji, strah od sankcija.


Cijela ova situacija ne dolazi u najbolji trenutak Chelseaju, aktualni europski prvak suočen je sa svakodnevnim kritikama zbog ruskog vlasništva, klub su nedavno napali i zbog pomalo bizarnog priopćenja od 24 riječi u kojima su osudili rat u Ukrajini. 

- Mogu se samo ponoviti, ja nikad nisam doživio rat. Tako da pričati uopće o tome, osjećam se loše onda.


- Veoma sam privilegiran dok sjedim ovdje u miru. Činim najbolje što mogu, ali morate mi prestati postavljati ova pitanja jer nemam odgovore za vas, rekao je uznemireni Tuchel. 


- Imam svakodnevnu komunikaciju s direktoricom Marinom Granovskajom i savjetnikom Petrom Čechom o tome kako poboljšati prvi tim i to neće prestati jer oni ostaju glavni. Ovo sve ne utječe na ono što radim na dnevnoj bazi, poručio je za kraj Nijemac.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!