16:08 / 10.04.2020.

Autor: A.M./Hina

Abramovič oduševio: Izgubio milijarde, ali nikog ne želi otpustiti

Roman Abramovič (Screenshot: YouTube)

Roman Abramovič (Screenshot: YouTube)

Foto: - / -

Za razliku od nekih engleskih klubova koji su smanjili plaće igračima i otpuštali radnike, londonski premierligaš Chelsea odlučio je zadržati sve nogometaše i zaposlen.
Za razliku od nekih engleskih klubova koji su smanjili plaće igračima i otpuštali radnike, londonski premierligaš Chelsea odlučio je zadržati sve nogometaše i zaposlene, te im isplaćuje plaće u punom iznosu. Ruski milijarder i vlasnik Chelseaja, Roman Abramovič tako je još jednom oduševio britansku, ali i svjetsku javnost svojim ponašanjem tijekom pandemije koronavirusa.
On je već ranije stavio klupski hotel na stadionu Stamford Bridge na raspolaganje medicinskim radnicima dok traje borba s koronavirusom. Klub je uplatio veliki iznos za borbu protiv koronavirusa, ali i pomogao domovima za žrtve obiteljskog nasilja.
Naime, tijekom pandemije u Velikoj Britaniji se broj zlostavljanja žena i djece, te zahtjeva za pomoć povećao za 25 posto. Dodajmo, kako je prošle godine u Velikoj Britaniji 1.6 milijuna žena pretrpjelo jedan od oblika obiteljskog zlostavljanja.
Chelsea je pokrenuo i niz internetskih tečajeva za pomoć djeci u vrijeme dok su zatvorena u kućama zbog pandemije.
Prema pisanju engleskih medija Abramovič je tijekom krize koja traje pojavom koronavirusa izgubio čak oko dvije i pol milijarde eura.
Njegovo bogatstvo procijenjuje se na oko deset milijardi eura.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!