14:39 / 18.03.2020.

Autor: I.L./Hina

Abramovič liječnicima ponudio Chelseajev hotel

Foto: REUTERS/Sergio Perez

Foto: REUTERS/Sergio Perez

Foto: - / REUTERS

Sve troškove smještaja pokrit će vlasnik Chelseaja Roman Abramovič.
Engleski nogometni premierligaš Chelsea stavio je na raspolaganje liječnicima i medicinskom osoblju hotel na svom stadionu.

Kako prenosi Sky, "Bluesi" će u hotelu Millennium iduća dva mjeseca ponuditi besplatan smještaj zdravstvenim djelatnicima koji naporno rade i koji zbog mjera prevencije ne mogu otići kući na kratki odmor između radnih obaveza.

U priopćenju se navodi kako će troškove smještaja i rehabilitacije medicinskog osoblja u hotelu snositi vlasnik Chelsea Rus Roman Abramovič.

- Mnogi zdravstveni radnici će raditi duge smjene i možda se neće moći vratiti svojim kućama ili bi morali dugo putovati do svojih domova. Smještaj u našem hotelu pomaže u očuvanju zdravlja i dobrobiti tog presudnog osoblja u ovom kritičnom vremenu, naveo je Chelsea.
Smještaj u Millennium hotelu prvenstveno je predviđen za medicinsko osoblje iz bolnica u sjeverozapadnom Londonu, ali može se proširiti i na liječnike i medicinske sestre iz drugih dijelova grada.

Svjetska zdravstvena organizacija (WHO) proglasila je globalnu pandemiju Covid-19. Do sada je u svijetu koronavirusom zaraženo skoro 200.000 ljudi, a od posljednica zaraze preminulo je najmanje 8.000.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!