14:02 / 28.04.2022.

Autor: I.Ž.K./HRT

Zbog prevare uhićen pomoćni trener Bogdanovićevog Jazza

Ilustracija

Ilustracija

Foto: Zero99 / Shutterstock

Bivši potpredsjednik Udruge igrača NBA lige (NBPA) i trenutačno pomoćni trener Utah Jazza Keyon Dooling, uhićen je zbog slučaja prevare u kojemu je ranije optuženo 18 bivših NBA igrača.

Slučaj je otvoren lani u listopadu, kada su igrači uhićeni zbog izvlačenja novca iz zdravstvenog fonda. Zbog lažnih računa za zdravstvene usluge u razdoblju od 2017. do 2020. oštetili su fond priskrbivši sebi oko 2,5 milijuna dolara.

Dooling je bio sindikalni povjerenik osam godina, a na kraju je dogurao do pozicije potpredsjednika NBPA. Optužen je ne samo za sudjelovanje u prevari, već i za vrbovanje igrača da se priključe lancu prevare.

Iz Utah Jazza oglasili su se objavivši da je Dooling u srijedu ujutro obavijestio klub o optužnici te da ga je momčad stavila na plaćeni dopust.

- Riječ je o slučaju koji se odnosi na njegovo vrijeme provedeno u NBPA, dakle prije nego što se priključio našem klubu. Zbog pravnog postupka koji je u tijeku suzdržat ćemo se od daljnjih komentara, priopćio je Jazz. 

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!