20:06 / 06.06.2021.

Autor: Kristina Štrbac/Dnevnik/K.L./HRT

Zadarska noć za pamćenje

Slavlje u Zadru

Slavlje u Zadru

Foto: HTV / HRT

Nakon 13 godina trofej se vratio u grad na oduševljenje publike koja je, suprotno mjerama, navijala s tribina u dvorani. U zadarskoj policiji ističu da će odgovorni zbog ulaska navijača u dvoranu biti kažnjeni utvrde li se nepravilnosti. A nakon utakmice slavlje se nastavilo na zadarskim ulicama.

Navijači su skandiranjem prizivali pobjedu Zadra u petom susretu sa Splitom za prvaka Hrvatske.

S trga su se zaputili prema dvorani. Do posljednjeg trenutka nije se znalo hoće li publika moći unutra. Pred dvoranom ih više nitko nije mogao zaustaviti, stoga su organizatori ocijenili da je sigurnije navijače pustiti na utakmicu. Potpora publike Zadranima je bila vjetar u leđa, vodili su od samog početka.

Malo prije kraja zadarski Tornado svojim je igračima u dvorani priredio spektakularnu bakljadu. Trinaest godina Zadrani su čekali ovu titulu.

Slavlje se nakon utakmice preselilo na ulice. Na Narodnom trgu Zadrani su dočekali svoje prvake. Košarkašima su priredili poznatu zadarsku feštu. U gradu košarke naslov prvaka Hrvatske slavio se dugo u noć.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!