Zadar nikad ranije krenuo s pripremama; Jusup: Posla je puno

02.08.2022.

11:57

Autor: Željko Kapelari/Radio Zadar/HRT

Toni Dijan, Danijel Jusup, Tomislav Ružić

Toni Dijan, Danijel Jusup, Tomislav Ružić

Foto: Ž. Kapelari / Radio Zadar

U nikad ranijem terminu košarkaši Zadra danas su u dvorani 3 Športskog centra Višnjik krenuli s pripremama za novu sezonu, prenosi Radio Zadar.

Na prvom okupljanju pojavilo se 12 igrača, dok će se njih trojica zbog opravdanih razloga priključiti naknadno.


- Posla je puno. Uključili smo dosta mladih igrača tako da će njima trebati vremena da uhvate sustav treniranja. Jesmo obavili neke preliminarne treninge, ali još je dosta posla pred nama. Neke ekipe imaju taj luksuz da krenu kasnije, mi ne, kaže trener Danijel Jusup koji je predstavio i svoj stručni stožer u kojem su ponovno Tomislav Ružić te Toni Dijan, Bernard Kotlar, dr. Mladen Srzentić, a nakon povratka s Europskog U-18 prvenstva priključit će im se i Stipe Kuliš.


Zbog loše financijske situacije cijele će pripreme biti odrađene u Zadru, a nakon prvog dijela u kojem će naglasak biti na fizičkoj spremi dogovoreno je i osam prijateljskih utakmica.


- Nemamo financija, a ovdje su uvjeti dobri, imamo stazu, dvoranu, sve što nam treba. Što se programa samih priprema tiče tu će se raditi i na fizičkoj i na taktičkoj pripremi. I onda nas poslije Velike Gospe očekuje onaj udarni dio priprema. I onda kreću utakmice. Možda smo mogli odigrati i koju više s obzirom na to da je potpuno nova ekipa, zaključio je Jusup.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!