20:42 / 27.04.2020.

Autor: Željko Kapelari/HRT

Zadar ne može početi s treningom jer je požurio raskinuti ugovore

Bivši trener Zadra Danijel Jusup (Foto: Marko Dimić/PIXSELL)

Bivši trener Zadra Danijel Jusup (Foto: Marko Dimić/PIXSELL)

Foto: - / PIXSELL

KK Zadar niije počeo s treninzima jer je prekidom natjecanja HT Premijer lige klub s Višnjika zbog ušted požurio raskinuti ugovore s mnogim igračima.
Iako je odlukom Vlade od danas omogućen povratak treninzima pod kontroliranim uvjetima svim sportašicama i sportašima prve i druge kategorije u pojedinačnim sportovima, te ekipama u muškoj i ženskoj seniorskoj konkurenciji koje nastupaju u najvišem stupnju natjecanja, to neki nisu iskoristili.
Što se, konkretno, košarke tiče, na području grada Zadra i Zadarske županije s treninzima mogu nastaviti KK Zadar, KK Sonik-Puntamika i ŽKK Zadar. Iz navedenih klubova odluku o povratku treninzima pozdravljaju, no čini se kako će oko primjene iste imati podosta problema te je prilično izvjesno kako nijedan od navedenih sportskih kolektiva s treninzima neće započeti danas. Svi oni najranije bi se na parket vratili kroz tekući tjedan, a razloga zašto je tome tako je nekoliko i više su nego razumljivi.
Što se tiče KK Zadar tu se kao najveći problem nazire nedostatak igračkog kadra. Naime, prekidom natjecanja HT Premijer lige klub s Višnjika je zbog uštede i straha od nepoznate i nesigurne situacije izazvane koronavirusom požurio raskinuti ugovore s igračima, dok je one koji imaju višegodišnje ugovore raspustio kućama. Pa kako u ovom trenutku Zadar u svojim redovima u seniorskom pogonu nema nijednog domaćeg igrača, sigurno je kako će proteći određeni vremenski period dok se kockice oko povratka treningu ne poslože.

- Po nama u ovom trenutku nema potrebe da se igrači koji imaju višegodišnje ugovore vraćaju. Oni su na dnevnoj bazi pod paskom našeg kondicijskog trenera Marija Mandira koji im putem video materijala šalje program rada i oni su u treningu koliko je to u ovim okolnostima moguće. Tako da smatramo da u mjesecu svibnju nema potrebe krenuti s treninzima jer je tim igračima s višegodišnjim ugovorima za ovu sezonu ugovor istekao. Pitanje je ima li uopće smisla i u lipnju krenuti s treninzima jer će pripreme za iduću sezonu krenuti dosta ranije nego inače, objasnio je stanje u KK Zadar direktor Željko Žilavec. Više o situaciji sa zadarskim klubovima pročitajte na stranici Radio Zadra.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!