23:20 / 13.05.2020.

Autor: I.L./Hina

Za dva do četiri tjedna odluka o nastavku NBA sezone

Ilustracija (Foto: Pixabay)

Ilustracija (Foto: Pixabay)

Foto: - / -

Tijekom telefonske konferencije s vlasnicima klubova raspravljalo se o mogućem kalendaru natjecanja.
Dva do četiri tjedna je rok koji si je povjerenik NBA lige Adam Silver dao za procjenu situacije s pandemijom bolesti COVID-19 na temelju koje će donijeti odluku o nastavku sezone, objavili su u srijedu američki mediji. 

Prema pisanju portala The Athletic i ESPN, želja je vodstva NBA lige imati na raspolaganju još vremena u kojem bi napravili studiju o broju ozbiljnih slučajeva infekcije koronavirusom širom SAD-a te pratili kako druge organizacije provode testiranja na COVID-19.

Tijekom telefonske konferencije s vlasnicima klubova raspravljalo se o mogućem kalendaru natjecanja, što bi mogao biti prvi znak da će se najbolji svjetski košarkaši ipak vratiti u akciju i dovršiti sezonu prekinutu 11. ožujka. No, još nije jasno kakav će biti format natjecanja. Prema nekim medijskim napisima, moguće je i povećanje broja klubova s uobičajenih 16, koje bi se plasirale u doigravanje.

NBA se već nekoliko tjedana bavi razvojem ideje o završetku sezone u praznim dvoranama, s okupljanjem momčadi na jednoj ili dvije lokacije, a kao mogući domaćini spominjani su Las Vegas i Disney World u Orlandu.

Guverner Floride Ron DeSantis izjavio je kako je ta savezna država spremna ugostiti profesionalne momčadi.

- Sve profesionalne momčadi su dobrodošle bilo za trening ili za odigravanje utakmica. Poručujem povjerenicima liga da, ako imaju momčadi u područjima koja im ne dopuštaju rad, na Floridi ćemo naći mjesto za njih, rekao je DeSantis na konferenciji za medije.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!