22:05 / 07.04.2020.

Autor: HRT

Vranković: Stvari se u sportu moraju početi rješavati

Josip Vranković (Marko Dimić/PIXSELL)

Josip Vranković (Marko Dimić/PIXSELL)

Foto: - / PIXSELL

Nadam se da smo svjesni trenutka u kojem živimo i koji su nam prioriteti, rekao je u razgovoru za Hrvatski radio glavni tajnik HKS-a Josip Vranković.
Dok većina sportskih saveza čeka s odlukama o nastavku natjecanja prekinutih zbog pandemije koronavirusa, u Hrvatskom košarkaškom savezu (HKS) prošloga su tjedna donijeli drastičnu odluku. Sva su natjecanja trajno prekinuta, a prvaci u sezoni 2019/20. neće biti proglašeni. O trenutačnoj situaciji u hrvatskoj košarci s glavnim tajnikom HKS-a Josipom Vrankovićem razgovarao je Lovorko Magdić.

- Nadam se da smo svjesni trenutka u kojem živimo i koji su prioriteti, a to je u prvom redu zdravlje svih članova zajednice. Odluku smo donijeli vođeni tim motivima, a kad se situacija popravi lako je neke stvari odrediti. Međutim, htjeli smo dati do znanja da se stvari u sportu moraju početi rješavati, jer ova će se situacija sigurno odraziti i na gospodarstvo i na sport, rekao je Josip Vranković u razgovoru za Hrvaski radio, nastojeći obrazložiti tako drastičnu odluku.

Zbog sustava doigravanja, u HKS-u su logično procijenili da nije pravedno proglasiti prvake prema trenutnom poretku, kao što je to primjerice učinio odbojkaški savez.

- Teško mi je komparirati sportove i drugome soliti pamet. Sve su ovo nepopularne mjere. Treba biti razuman i pričekati da sve prođe, a onda sjesti za stol i usklađivati se za budućnost, kaže Vranković.

- Smatram da trenutni sustav natjecanja dogodine neće biti moguć. Možda ćemo i sada, kao u Domovinskom ratu morati organizirati više skupina sa po nekoliko klubova, naveo je Vranković.

- Očekuje nas velika kriza, sport je najranjiviji, a koliki će biti razmjeri te krize ne mogu procijeniti, izjavio je glavni tajnik krovne hrvatske košarkaške organizacije.

Cijeli razgovor s Josipom Vrankovićem poslušajte ovdje.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!