21:00 / 20.02.2018.

Autor: HRT

Vlasnik Dallasa izjavio da njegova momčad "tankira" ove sezone

Mark Cuban

Mark Cuban

Foto: - / -

Vlasnik Dallas Mavericksa Mark Cuban izjavio je da njegova momčad tankira ove sezone, a jedini razlog za to može biti što bolji izbor na draftu.
Vlasnik Dallas Mavericksa Mark Cuban izjavio je da njegova momčad tankira ove sezone, a jedini razlog za to može biti što bolji izbor na draftu. Ovo vam ne bih trebao reći, ali nije nam cilj pobjeđivati, niti ući u doigravanje. Komesaru NBA lige Adamu Silveru ovo se sigurno neće svidjeti, izjavio je Mark Cuban i dodao: Razgovarao sam sa nekoliko igrača i objasnio sam im zašto je 'tankiranje' najbolja opcija za ovu sezonu. Može se reći da ćemo imati godinu i pol "tankiranja", to je brutalno za mene kao vlasnika kluba, ali i igrače koji su veterani ove momčadi. Objasnio sam igračima koji su naši planovi ovog ljeta, te da više neće biti tankiranja. Mavericksi imaju omjer od 18 pobjeda i 40 poraza. Od njih su samo lošiji Atlanta Hawksi i Phoenix Sunsi, koji imaju omjer 18-41. Prošlu sezunu Dallas je završio sa omjerom 33-49 i imao je deveti izbor na draftu, te je odabrao beka  Dennisa Smitha Jr., koji u svojoj prvoj NBA sezoni ima prosjek od 14 koševa, 4 skoka i 5 asistencija po susretu. Mavericksi su svoj jedini naslov NBA prvaka osvojili u sezoni 20102011. Najlošije momčadi sezone imaju prednost na draftu. Lutrija određuje tko će prvi birati, pa najgore plasirani imaju 25 posto šansi da imaju prvi izbor drafta, druga najgora momčad 19.9 posto, a 15.6 posto šansi ima treća njagora ekipa. No, to će biti moguće još samo na ovogodišnjem draftu, jer su usvojena pravila protiv tankiranja koja će vrijediti na draftu 2019. godine. Tada će svaka od tri najgore momčadi imati po 14 posto šansi da na lutriji dobiju prvi izbor drafta.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!