13:06 / 02.05.2019.

Autor: HRT

Veljko Mršić novi izbornik hrvatske košarkaške reprezentacije

Veljko Mršić (Igor Kralj/PIXSELL)

Veljko Mršić (Igor Kralj/PIXSELL)

Foto: - / PIXSELL

Dosadašnji sportski direktor i bivši trener KK Cedevita, 48-godišnji Veljko Mršić novi je izbornik hrvatske košarkaške reprezentacije.
Dosadašnji sportski direktor i bivši trener KK Cedevita, 48-godišnji Veljko Mršić novi je izbornik hrvatske košarkaške reprezentacije, objavio je hrvatski prvak na službenim stranicama.

Odluka je donesena na sjednici Upravnog odbora Hrvatskog košarkaškog saveza, gdje je, po prijedlogu Stručnog savjeta, razriješen dosadašnji izbornik Dražen Anzulović. Konferencija za medije na kojoj će biti predstavljen novi izbornik održat će se u petak u 12 sati.

- Veljko Mršić u KK Cedeviti vodio je juniore s kojima je osvojio naslov prvaka Hrvatske. Dolaskom Jasmina Repeše na mjesto trenera, Mršić mu je bio pomoćnik te je kao dio stožera osvojio prvi seniorski naslov prvaka Hrvatske za klub. Kao prvi trener, naslijedivši Repešu, osvojio je 3 naslova prvaka Hrvatske, 2 Kupa Krešimira Ćosića a vrhunac je bio ulazak u TOP 16 Eurolige. U KK Cedevitu se vraća u studenom 2018. na mjesto sportskog direktora s kojeg sada odlazi na mjesto izbornika košarkaške reprezentacije Hrvatske, objavila je Cedevita te poručila puno sreće bivšem sportskom direktoru na novoj poziciji. Mršić sada kreće u rekonstrukciju reprezentacije, s kojom će, bez NBA igrača, trebati izboriti Europsko prvenstvo 2021. godine.


Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!