11:54 / 29.02.2020.

Autor: K.L./HRT

Velić odgovorio na prozivanja zbog minutaže Roka Prkačina

Ivan Velić (Marin Tironi/PIXSELL)

Ivan Velić (Marin Tironi/PIXSELL)

Foto: - / PIXSELL

Ivan Velić osvrnuo se uoči utakmice 20. kola ABA lige između svoje momčadi i Primorske na medijske napise.
Trener Cibone Ivan Velić osvrnuo se uoči utakmice 20. kola ABA lige između svoje momčadi i Primorske na medijske napise o minutaži mladog talentiranog Roka Prkačina.

Mladi 17-godišnjak slovi za jednog od najvećih talenata u Europi, a prosječno ove sezone u ABA ligi igra 14,6 minuta. U Prvenstvu Hrvatske igra 21,6 minuta te zabija 11,3 koša.

- Što se tiče ovih nedavnih napisa oko pojedinih igrača ili bilo kakvog nezadovoljstva, mi takve stvari rješavamo razgovorom i zbog toga je atmosfera u našoj svlačionici uvijek dobra pa i sad, bez obzira na to što pojedinci zbog sebi znanih razloga željeli potencirati. Osvrnuo bih se jedino na izjavu mog dragog kolege Mršića. Ako mi je svojim pozivom Prkačina nešto htio pokazati, onda bih volio da ga je pozvao i dao mu 20 ili 30 minuta i da mi je na taj način otvorio oči, rekao je Velić te nastavio:

- Ovako mislim da nije napravio ništa dobro ni za Roka ni za klub. Odnos javnosti prema stvaranju mladih igrača bi se trebao ugledati na onaj kakav je bio u pitanju mladog Drežnjaka. On je bio u takvom sistemu gdje se igrača nije prozivalo sa 16, 17 ili 18 godina velikim NBA igračem. Svojim je radom i pravim odnosom kluba prema njemu došao do reprezentacije, a ne zato što ga je netko gurao na bilo koji način, kako medijski tako i menadžerski. Prvenstveno su bitni rad i strpljenje kad su u pitanju mladi igrači. Apeliram na drugačije odnose i da se o takvim stvarima u struci govori na drugačiji način, a ne preko nekih trećih osoba, podizanju hajki na klub i slično, zaključio je Velić.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!