16:55 / 19.04.2020.

Autor: M.M./HRT

Užbinec o raskidu ugovora s igračima, te daljnjim planovima

Foto: Hrvoje Jelavic/PIXSELL

Foto: Hrvoje Jelavic/PIXSELL

Foto: - / PIXSELL

O raskidu ugovora s vodećim igračima, kakvi su im daljnji planovi, razgovarali smo s direktom KK Cedevita Olimpija Davorom Užbinecom.
Jedna od aktualnih košarkaških vijesti ovoga tjedna je niz raskida ugovora s dobrim dijelom vodećih igrača KK Cedevita Olimpije, koja se bori za završnicu ABA lige, a time i za mogući nastup u Euroligi sljedeće sezone. O tome, kao i o nizu drugih detalja Lovorko Magdić razgovarao je s direktorom KK Cedevita Olimpija Davorom Užbinecom.

- Ovo su teška vremena i svaki klub pokušava pronaći način da što lakše prođe kroz krizu. Cibona je imala svoj način, pokušavaju zadržati klub na nivou da mogu raditi. Znam da su u najboljoj namjeri da klub sutra može biti spreman za nove utakmice. Mi smo poduzeli korake kako bi ovu godinu financijski uspješno mogli zatvoriti, kako ne bi stvorili velike dubioze i kako bi se financijski mogli pripremati za sljedeću sezonu.

Cedevita Olimpija prošlog tjedna je raskinula ugovore s petoricom igrača, među kojima je i hrvatski košarkaš Filip Krušlin.

- Dogovorili smo s igračima sporazumski raskid ugovora za ovu sezonu. Išli smo s tim da sezone više neće biti ili da će se odvijati na neki drugačiji način, a ne redovni. ABA ligi je do kraja ostalo jedno kolo i play off. Želja nam je da se borimo do zadnje utakmice, ali procijenili smo da je preveliki broj upitnika i nismo htjeli ugrožavati financijsku stabilnost držeći igrače na cjelogodišnjem ugovoru. S druge strane igrači koji nisu iz Slovenije htjeli su se vratiti kućama i to je značilo prekid treniranja i zajedničke suradnje. Cilj je bio da zadržimo stabilnost i da klub opstane, rekao je Užbinec. Istaknuo je da će se drugi tjedan održati skupština ABA lige i da će nakon toga biti pametniji što i kako dalje. 

- Sigurno nećemo znati kada će zdravstvena situacija omogućiti sportske aktivnosti. Sve pod upitnikom, jer o tome ne odlučuju sportske organizacije već krizni stožeri svake države. Kad svi izađu iz karantene tek nakon tog datuma možemo razmatrati nastavak igre.

Osvrnuo se i na neostvareni projekt spajanja Cibone i Cedevite.

- Za zagrebačku i hrvatsku košarku to bi bila dobra stvar, ali nije postajala želja sa druge strane. Bilo bi bolje da smo jedan veći klub koji je mogao još više konkurirati klubovima iz Beograda i Podgorice i borit se za povratak u Euroligu. Mi smo se okrenuli ovom projektu Cedevita Olimpija i maksimalno se borimo da napravimo pravi ozbiljan kolektiv u Ljubljani, rekao je Užbinec.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!