09:44 / 11.11.2020.

Autor: M.M./Hina

Upravni odbor NBA lige potvrdio početak sezone za 22. prosinca

Ilustracija (REUTERS/Aly Song)

Ilustracija (REUTERS/Aly Song)

Foto: - / REUTERS

Još uvijek nije poznato hoće li u novoj sezoni biti dopušten dolazak gledatelja na utakmice.
Upravni odbor američke profesionalne košarkaške NBA lige potvdio je dogovor vodstva lige i unije igrača prema kojemu će nova sezona započeti 22. prosinca čime je otklonjena i posljednja zapreka za početak sezone u tom terminu.

Vodstvo lige i igrači su dan ranije dogovorili kako će u sezoni 2020/21. klubovi odigrati po 72 utakmice, početak doigravanja zakazan je za svibanj, a finale za početak srpnja kako bi se izbjegao termin Olimpijskih igara u Tokiju (23. srpnja - 8. kolovoza).

Također, uglavljen je i datum ovogodišnjeg "drafta" koji će se održati 18. studenoga, dok će  tržište za slobodne igrače biti otvoreno 20. studenoga.

"Salary cap" ostao je na 109.1 milijuna dolara, kao i prošle sezone.

Još uvijek nije poznato hoće li u novoj sezoni biti dopušten dolazak gledatelja na utakmice.

Prošla sezona bila je prekinuta 11. ožujka zbog izbijanja pandemije koronavirusa te je nastavljena tek krajem srpnja u "balonu" u Orlandu gdje je odigrano i čitavo doigravanje koje je završilo 11. listopada.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!