Ukić o nastavku karijere: Dvojba je bila Split ili uopće ne igrati

20.09.2021.

13:06

Autor: K.L./HRT

Roko Ukić

Roko Ukić

Foto: Milan Sabic / PIXSELL

Hrvatski košarkaš Roko Ukić odlučio je nastaviti profesionalnu karijeru, a to će biti u KK Splitu, a na konferenciji za medije rekao je da jedina dilema bila - ili Split ili mirovina.

- Ljeto je bilo turbulentno za cijeli klub, znate kako klub funkcionira s politikom, izbori... Nije samo kod nas tako, takva je situacija kod vodeća tri naša kluba. Imao sam dugu sezonu koja je završila 5.7. i u cijelom vakuumu nisam znao što i kako dalje, oko nastavka karijere. Ljeto sam posvetio privatnim stvarima, resetirao se možda prvi put u životu bez stresa vezanih uz košarku. Bez agenata, reprezentacije, klubova i ostalih stvari koje me prate zadnjih 20 godina, rekao je Ukić na konferenciji za medije pa nastavio:

- Uživao sam u tome, pojavila mi se misao da je možda to - to, ali imam tog sportskog košarkaškog crva u glavi i kada sam došao u Split, ljudi su me stalno ispitivali zašto ne igram i da se vratim. Nisam naviknut na takve stvari, a to me potaknulo na razmišljanje zašto ne bih opet. Nisam toliko ostario u dva mjeseca, ako sam ozbiljnim ekipama nedavno zabijao po 30-ak koševa. Plan je bio da krenem i malo ranije, ali imao sam neugodnu ozljedu leđa i tek jučer sam napravio prvi trening. Nisam želio prije ništa ni objavljivati i govoriti, nisam htio fokus prebacivati na sebe kad je klub već počeo igrati utakmice. Tu sam i ta dvojba koju sam imao bila je igrati još u Splitu ili otići u mirovinu. U životnoj sam fazi u kojoj sam tako odlučio.

Ukić je istaknuo da je prošle sezone zapravo igrao iznad svojih mogućnosti te se nada da će ponoviti takve igre i ove godine.

- Na nama je da što prije pohvatamo konce i počnemo igrati dobru košarku, zaključio je o klupskim ciljevima u novoj sezoni.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!