U Šibeniku obilježena 30. godišnjica smrti Dražena Petrovića

07.06.2023.

20:17

Autor: Dnevnik/HRT/A.V.

Na Baldekinu obilježena 30. obljetnica smrti Dražena Petrovića.

Na Baldekinu obilježena 30. obljetnica smrti Dražena Petrovića.

Foto: Hrvoje Jelavic / Pixsell

Prošla su tri desetljeća od prerane smrti Dražena Petrovića, jednog od najboljih košarkaša svih vremena, koji je u hrvatskoj, europskoj i svjetskoj košarci ostavio neizbrisiv trag. Sve je oduševljavala njegova igra, odnos i ljubav prema košarci, zbog čega je bio i ostao inspiracija generacijama sportaša. 

Dražena se danas prisjeća cijela Hrvatska, a posebno njegov Šibenik. Na Baldekinu su se okupili brojni njegovi suigrači, sadašnji, ali i mladi košarkaši. Funcuti su Draženu u spomen priredili i bakljadu.

- Uvijek s ponosom i s nekim određenim poštovanjem spomenem da sam ja, ipak, njemu bio kapetan, da me iznad svega poštovao, slušao je. Nije bio tvrdoglav, znao je granicu dokle može ići i što može, prisjetio se Draženov suigrač iz Šibenke Željko Marelja.

- Doživio sam da u nekom trenutku utakmice stanete pa gledate njega, a ne igrate utakmicu. A kao suigrač ste mu mogli da se divite i dosta puta s klupe aplaudirate njegovim majstorijama, dodao je Draženov suigrač iz reprezentacije Zdravko Radulović

- Svi ga se sjećaju kao jednog od najboljih šutera koji je ikad igrao na NBA parketima. Šteta za nas sve da ta karijera nije mogla duže potrajati. Da ostavi još veći trag, još veći utjecaj, rekao je hrvatski košarkaški reprezentativac i član Oklahoma City Thundera Dario Šarić.

U sklopu manifestacije "30 godina bez Dražena" na Baldekinu se prvi put održava međunarodni turnir U-20 reprezentacija. Od tamo se, u društvu izbornika hrvatske U-20 reprezentacije Jeronima Šarina, za središnji Dnevnik HTV-a javio Petar Mikuličin

- Šibenik je grad košarke. I svi mi koji smo igrali, koji igraju i koji će igrati u budućnosti bez Dražena to ne bi bilo tako. To je misao vodilja, način na koji je on igrao, kako je živio košarku. I dok god ovi ljudi u Šibeniku žive, dok grad Šibenik održava, dok god KK Šibenik i omladinski KK Dražen Petrović to održavaju to sjećanje će ostati. Možemo biti samo ponosni na to, poručio je između ostalog Šarin. 

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram, TikTok i YouTube!