09:16 / 11.05.2020.

Autor: A.M./HRT

U "Posljednjem plesu" o Jordanovom umirovljenju i dolasku Kukoča

Scottie Pippen

Scottie Pippen

Foto: - / -

Nove dvije epizode dokumentarnog serijala Posljednji ples prikazane su na američkom ESPN-u, a bave se Jordanovim odlaskom u mirovinu 1993. i periodom do povratka.
Nove dvije epizode dokumentarnog serijala "Posljednji ples" prikazane su na američkom ESPN-u, a bave se Jordanovim odlaskom u mirovinu 1993. godine i kratkom bejzbolskom karijerom te povratkom 1995. godine.
Jordanov otac ubijen je te 1993. godine, a on je tri mjeseca kasnije najavio da prekida karijeru zbog "gubitka želje za košarkom".
Njegovim dolaskom Toni Kukoč, koji je tog ljeta došao u Bullse, dobio je u prvoj sezoni veću ulogu nego što je možda očekivao. On i Pippen solidno su vodili momčad i ona je završila regularnu sezonu s omjerom 55-27. Dokumentarac se  bavi i polufinalom Istočne konferencije protiv New York Knicksa te sezone i onim  trenutkom kad je trener Phil Jackson naredio da zadnji šut kod rezultata 102:102 uputi Kukoč, a Pippen se naljutio i demonstrativno nije htio ući u igru. - Bio je to jedan od trenutaka moje karijere za koje želim da se nikad nisu dogodili. No, da imam priliku, iskreno, vjerojatno bih napravio isto, rekao je Pippen u "Posljednjem Plesu".

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!