12:12 / 16.05.2020.

Autor: I.L./HRT

Trener Cibone još nije prekrižio kapetana Rozića

Ivan Velić, Marin Rozić (Igor Soban/PIXSELL)

Ivan Velić, Marin Rozić (Igor Soban/PIXSELL)

Foto: - / PIXSELL

Iz samoizolacije na parket Draženova doma vratio se trener Cibone Ivan Velić.
S popuštanjem mjera, iz samoizolacije na parket Draženova doma vratio se trener Cibone Ivan Velić.

Nakon što je odgođena zadnja utakmica s Partizanom u ABA ligi strateg hrvatskog prvaka dao je igračima dva dana slobodno i otišao u Bosnu i Hercegovinu misleći kako će samo kratko posjetiti obitelj. Međutim, ostao je šest tjedana.

- Meni je to vrijeme bilo super jer u zadnjih sedam godina nisam bio s obitelji tako dugo u kontinuitetu. Naravno da je u početku bilo i smiješnih situacija, ali smo se brzo priviknuli i uživali u tom periodu karantene radeći neke stvari koje do tada nismo mogli zbog prirode mog posla, rekao je Velić.

Čim su se stekli uvjeti za trening vratio se u Zagreb. U međuvremenu su se ublažile mjere pa je umjesto 14 dana u samoizolaciji proveo deset dana. To je vrijeme iskoristio za analizu utakmica iz prošle sezone, prvenstveno završnicu lige, te je uz pomoć moderne tehnologije odrađivao treninge ‘na daljinu’.

- Sad su u pogonu mladi igrači plus neki bez ugovora. Mladi znaju da će samo o njima i njihovom radu ovisiti hoće li se ukrcati na vlak za prvi tim. Svakim danom nam se priključuje sve više igrača. Ovo je idealno vrijeme za rad na poboljšanju i fizičkih i tehničkih sposobnosti. Na tome ćemo i raditi sve ovo vrijeme do kraja šestog mjeseca.

Odluka o prekidu svih košarkaških natjecanja zatekla je i Marina Rozića, ikonu i dugogodišnjeg kapetana Cibone, koji se na ljeto planirao oprostiti od aktivnog igranja.

- S Rozićem ću razgovarati kad se vrati iz Hercegovine. Pričekat ćemo kapetana pa onda donijeti odluku o njegovom statusu. Pokušat ćemo ostaviti neke igrače od prošle sezone, a neke ćemo vratiti od prijašnjih sezona. Ono što znam je da ćemo pokušati složiti roster bez stranaca, rekao je Velić pa istaknuo: - Moramo biti pozitivni kad je u pitanju hrvatska košarka. Previše je negative u kompletnom našem društvu. Eklatantan je primjer kako se o Ciboni pisalo kad smo svi poslani na burzu, a kad smo vraćeni to nikog nije zanimalo.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!