20:20 / 09.04.2020.

Autor: A.M./Hina

Svi NBA igrači će još 15. travnja primiti pune plaće

Ilustracija (Foto: Alonzo Adams-USA TODAY Sports/File Photo)

Ilustracija (Foto: Alonzo Adams-USA TODAY Sports/File Photo)

Foto: - / -

Iako u NBA ligi nije odigrana nijedna utakmica od 11. ožujka, kad je obznanjeno da je centar Utah Jazza Rudy Gobert pozitivan na koronavirus, svim igračima najbolje košarkaške lige svijeta bit će isplaćene pune plaće 15. travnja.
Iako u NBA ligi nije odigrana nijedna utakmica od 11. ožujka, kad je obznanjeno da je centar Utah Jazza Rudy Gobert pozitivan na koronavirus, svim igračima najbolje košarkaške lige svijeta bit će isplaćene pune plaće 15. travnja, kad većini igrača na bankovne račune sjeda sljedeća rata iz ugovora, objavili su američki mediji.
Prema originalnom rasporedu 15. travnja je trebao završiti osnovni dio sezone, dok zbog pojave koronavirusa među NBA igračima nije odgođeno posljednjih 259 utakmica.
Povjerenik NBA lige Adam Silver izjavio je početkom ovog tjedna da odluke o tome što će biti s ovom sezonom neće biti prije svibnja. Zasad nijedna utakmica nije otkazana, a 18. travnja je datum kad je, u normalnim okolnostima, trebalo početi doigravanje. U slučaju skraćivanja ili otkazivanja ostatka sezone, gubici u NBA ligi će se brojati u stotinama milijuna dolara.
Većini igrača se rate iz ugovora isplaćuju 1. i 15. u mjesecu. Tako bi već 1. svibnja NBA košarkaši mogli dobiti umanjene plaće, jer u kolektivnom ugovoru postoji podloga za to "u slučaju nepredvidivih okolnosti", među koje spada i pandemija". Prema kolektivnom ugovoru igrači bi mogli izgubiti 1,08 posto svoje godišnje plaće za svaku neodigranu utakmicu.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!