10:34 / 22.10.2018.

Autor: HRT/Hina

Sretan rođendan, kapetane

Dražen Petrović

Dražen Petrović

Foto: - / -

Nikad prežaljeni košarkaški genijalac ostavio je neizbrisiv trag, ne samo u hrvatskoj košarci, već u svjetskim razmjerima.
Dražen Petrović rođen je 22. listopada 1964. u Šibeniku, a danas, nažalost bez Dražena, slavimo njegov 54. rođendan.

Puštanjem u zrak 54 balona obilježen Draženov rođendan

Bio je jedan od najvećih hrvatskih i svjetskih košarkaša te je uvršten među 50 osoba koji su najviše pridonijeli Euroligi. Spada u red najvećih hrvatskih sportaša svih vremena. Smatra se predvodnikom vala europskih košarkaša u NBA, a svoj prerano završen život Dražen Petrović počeo je u Šibeniku 22. listopada 1964.

Svoju sjajnu i trofejima ispunjenu karijeru počeo je sa svega 15 godina kada ga je trener prvoligaškog kluba Šibenka ubacio u igru nakon čega se javnost po prvi puta upoznala s vanserijskim igračem koji će desetljeće poslije obilježiti europsku i svjetsku košarku.
Karijera u Europi

Mada su se za punoljetnog Dražena borili mnogi klubovi iz bivše Jugoslavije, on je potpisao za zagrebačku Cibonu, klub u kojem je igrao njegov brat. Cibonu je odveo dva puta na tron Europe, a u dvije sezone bio je i najbolji europski igrač. Tada prelazi u španjolsku momčad Real Madrid, gdje je bio obožavan od suigrača i publike jer je i tu momčad ovjenčao trofejima.
"