Skandal na Europskom prvenstvu, Turci prijete napuštanjem turnira

05.09.2022.

09:44

Autor: A.M./HRT

Turski izbornik Ergin Ataman

Turski izbornik Ergin Ataman

Foto: Irakli Gedenidze / REUTERS

Utakmica Gruzije i Turske na EuroBaksetu, u kojoj su Gruzijci slavili s 88:83, imala je dramatičnu završnicu, dva produžetka i fizički obračun Turčina Korkmaza i Gruzijca Sanadzea, koji su dobili obostranu tehničku pogrešku, a uskoro su se u sukob uključile obje momčadi.

Igrači su si međusobno pokazivali prema izlazu, pozivajući jedan drugoga da nesuglasice riješe šakama izvan terena, a vrijeme je curilo. Na parket su za to vrijeme padali predmeti s tribina i sve je bilo iznimno usijano.


Nastavak sukoba dogodio se kad je turski igrač krenuo u svlačionicu. Prema turskoj verziji događaja napala su ga trojica gruzijskih košarkaša, ali i redari i policija!

 Gruzijski izbornik Zouros

Gruzijski izbornik Zouros

Foto: Irakli Gedenidze / REUTERS

- Dok je Korkmaz išao u svlačionicu s našim trenerom, gruzijski igrači koji nisu bili u aktivnom sastavu napali su ga zajedno sa suspendiranim igračem i policijom. Igrača koji ide u svlačionicu ne treba napadati. Pozivam FIBA-u da reagira, neka nitko ne misli da smo glupi, rekao je potpredsjednik Turskog košarkaškog saveza Omar Onan.


- Ako nam ne daju snimke sigurnosnih kamera, napustit ćemo turnir, zaprijetio je Onan. 

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!