19:46 / 08.04.2019.

Autor: HRT

Sin slavnog oca gradi svoj put: Svaki dan biti bolji

Roko Prkačin (Dalibor Urukalovic/PIXSELL)

Roko Prkačin (Dalibor Urukalovic/PIXSELL)

Foto: - / PIXSELL

Generaciju iznimnih talenata do slavlja je predvodio Roko Prkačin koji je proglašen najkorisnijim igračem turnira.
Mladi košarkaši Cibone osvojili su juniorsku ABA ligu nakon što su u finalu nadigrali vršnjake iz Crvene Zvezde 73:68. Mladi Cibosi vrijedan su trofej posvetili prerano preminulom suigraču Leonu Salopeku.
Generaciju iznimnih talenata do slavlja je predvodio Roko Prkačin koji je proglašen najkorisnijim igračem turnira.

- Ovo sve, ja mislim da je produkt našeg rada. Talenta imamo nije upitno, nego samo koliko smo mi htjeli raditi  i mi smo stvarno ubijali se na treninzima, odlično smo radili ovu cijelu sezonu  i mislim da je ovo samo nagrada. Mislim da ja ne bio MVP bez svojih suigrača jer nisam samo ja zaslužan za to, zaslužnih su i 11 ostalih momaka, rekao je Prkačin.

- Bez prave, muške i sportske borbe nema niti uspjeha. Oni su to prihvatili, imaju to u sebi, na pravi način iskazali, u pravom trenutku bili najbolji, najmirniji, Ivan Juran, trener mlade momčadi Cibone.

Iako je zajedništvo ključan element uspjeha, Roko se izdvaja i svakim svojim potezom plijeni pozornost, a ne krije da je slavni otac, bivši reprezentativac Nikša jedan od najzaslužnijih za njegov igrački uzlet.

- On mi objašnjava stvari kakve jesu. On je prvi koji će me kritizirati, ali i prvi koji će pohvaliti kada napravim nešto dobro.

Ono što Roka izdvaja od ostalih, trener je sažeo.

- Vrlo je lijepo odgojen, vrlo je zreo za svoje godine. Sportski živi, dolazi pola sata prije svakog treninga, ostaje nakon treninga. Šuti i radi, poštuje suigrače, poštuje trenera, cijeli ovaj klub i sustav pa kad na sve dodate ovaj njegov enorman talent u fizičkom dijelu u razumijevanju i osjećaju za igru jednostavno dobijete kompletnog igrača.

I umjesto da uživa u trenucima zasluženog slavlja, za skromnog Roka plan je samo jedan.

- Moj sljedeći korak je vratiti se treniranju, svaki dan je novi dan, svaki dan biti što bolji pa ćemo vidjeti dokle to ide, zaključio je.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!