23:25 / 28.10.2019.

Autor: E.M./I.L.K./HRT

Simpatične Amerikanke zbog košarke došle u Požegu

-

-

Foto: - / -

U Požegi je najveća plaća 1800 kuna, Amerikankama također.
Nije čudno vidjeti strance u domaćim nogometnim klubovima, pa ni u muškoj košarci, ali u ženskoj jest. Amerikanke Jessica Warren i Princess Davis igraju za prvu ekipu Plamen Požege.

- Nije me bilo strah, čula sam sve lijepo o Hrvatskoj i klubu. Za nas je velika stvar početi profesionalnu karijeru, bez obzira na to gdje je klub, rekla je Warren.  

U Hrvatskoj košarkašice u prosjeku zarade 3000 kuna, rijetke, ali zaista rijetke, dođu do 1000 eura. U Požegi je najveća plaća 1800 kuna, Amerikankama također, a klub im plaća smještaj i hranu. Cilj im je pokazati se i ići dalje.

- Plaća nije bitna u ovom trenutku, znala sam da taj prihod neće obarati s nogu, ali moram se dokazati pa očekujem više idućih godina, istaknula je Davis.

- Živim s tri suigračice u stanu u središtu grada, sve nam je blizu, sve možemo obaviti pješice. Kuhamo, čistimo, izlazimo zajedno, zapravo - kao da živim sa sestrama, dodaje Warren. 

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!