Šibenka je ponovno u modi, a Baldekin neosvojiva tvrđava

10.01.2023.

20:13

Autor: Petar Mikuličin/Dnevnik/HRT

Šibenka, najugodnije iznenađenje domaćeg prvenstva

Šibenka, najugodnije iznenađenje domaćeg prvenstva

Foto: Dnevnik / HRT

Šibenka je najugodnije iznenađenje u domaćem košarkaškom prvenstvu. Drži priključak uz naše ABA ligaše, čak je nedavno nadigrala Zadrane, a uspješna je i u Alpe Adria kupu, gdje je izborila četvrtfinale. Na Baldekinu ove godine pripremaju i dvije velike obljetničke proslave.

- Igramo vrlo poletno, brzo. Trudimo se igrati dobru obranu, na nizak broj poena. Meni osobno odgovara ta brza igra s puno posjeda, s puno trke, otvoren teren, rekao je mladi hrvatski reprezentativac Luka Skorić


- Naši nosioci, igrači koji su na terenu s dosta velikom minutažom su dečki od 19 godina, ističe trener Šibenke Damir Milačić


Modernu košarku s primjesom američkog 'run and guna' hvali i izbornik Aco Petrović.


- Pa meni je to samo pohvala da se mogu još više i duže zadržavati u dvorani, a igračima da su oni, u biti, glavni što se tiče prezentacije svega. I, na kraju krajeva, svi smo mi tu da unaprijedimo igrače, dodao je Milačić.

Šibenka se, za razliku od većine klubova, godinama oslanja na vlastite snage u kadru.


- Imamo taj bazen mladih igrača i mislim da je to ne budućnost samo Šibenke, nego da će to jednostavno morati biti budućnost nacionalne selekcije, rekao je predsjednik kluba Ante Nakić.


Šibenka je simbol grada, pa navijače razmažene još od uspjeha 1983. ne zadovoljavaju osrednji plasmani.


- Igrati u Šibeniku košarku je puno posebnije drugačije nego u nekim drugim klubovima, ističe Domagoj Bašić, direktor GKK Šibenka.


- To je neki sindrom, to je neki problem koji je nerješiv. Pogotovo u sredinama koje su temperamentne kao što je Šibenik. To mi je, u biti, jedino žao što ove sezone nismo uspjeli napuniti na pravi način dvoranu, dodao je Milačić.

Baldekin bi trebao biti pun za 40. obljetnicu utakmice Šibenka - Bosna, koja je zauvijek promijenila šibensku košarku. Posebna se proslava planira za 9. travnja.


- Definitivno je plan da se odigra nekakva povijesna revijalna utakmica. Vidjet ćemo hoće li to biti Bosna, hoće li to biti netko od europskih velikih ekipa, ali, uglavnom, plan je napraviti turnir i na dostojan način obilježiti tu obljetnicu, rekao je Nakić.


Ove godine proslavit će i 50. rođendan kluba, koji ponovno 'jaše' na valu slavnih dana. Uspavani Baldekin budi se iz zimskog sna i čeka da ponovno proključa.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!