14:46 / 24.09.2020.

Autor: I.L./HRT

Roko Prkačin najmlađi kapetan Cibone u povijesti

Marin Rozić i Roko Prkačin (Zeljko Lukunic/PIXSELL)

Marin Rozić i Roko Prkačin (Zeljko Lukunic/PIXSELL)

Foto: - / PIXSELL

"Mislim da je otac najponosniji u ovoj situaciji", rekao je mladi kapetan.
Sa samo 17 godina i 10 mjeseci Roko Prkačin je postao novi, najmlađi kapetan Cibone u povijesti. Prvi put se događa u Ciboni, a raritet je i u svijetu sporta, da su u istom klubu kapetani bili otac (Nikša) i sin.

- Ovo je za mene velika čast! Mislim da je otac najponosniji u ovoj situaciji. On mi je dao puno savjeta. Mislim da sam puno mogao naučiti i od Marina Rozića jer sam s njim proveo puno vremena. Imali smo blizak odnos, čak smo bili i cimeri. Probat ću od obojice uzeti po nešto i biti bolji od obojice, istaknuo je mladi kapetan.

Rozić, koji je deset godina obnašao tu časnu dužnost, sada je u ulozi sportskog direktora.

- Došlo je vrijeme da vrpcu predam nekom drugom. Kad smo razgovarali tko bi to trebao biti, odgovor je bio jednoglasan. Predajem je jednom sjajnom mladom čovjeku koji je dobro odgojen, o njegovom talentu su ispričane priče. Njegov otac je isto bio kapetan Cibone i sigurno da će on svojim primjerom i talentom odlično voditi ovu talentiranu momčad Cibone, rekao je Rozić.

Trener Cibone Ivan Velić istaknuo je kako nije lako biti kapetan pa će Prkačin imati podršku od iskusnijih igrača.

- To su pravi karakteri, pravi dečki i sigurno će mu olakšati tu ulogu. S tim dolaze i obaveze i odgovornost tako da stalno naglašavam da smo tim, jedna dobra obitelj, dobro funkcioniramo i ne sumnjam da će Roko to odraditi kako spada. Imat će podršku svih nas i u trenucima kada bude teško. Nadam se da će takvih biti što manje, a što više onih s osvojenim trofejima, rekao je Velić pa najavio sutrašnji dvoboj sa Zadrom na Višnjiku.

- O samoj utakmici ne bih puno jer ne znam što mogu očekivati od svoje ekipe. Nismo imali dovoljno utakmica ni treninga da mogu reći igrat ćemo ovako ili onako, ali siguran sam da će dečki dati sve od sebe. Hoće li to biti dovoljno za pobjedu, to ćemo vidjeti. Sudeći prema svemu što je Zadar napravio, imaju veći budžet od Cibone i oni su favoriti, ali favoriti ne pobjeđuju uvijek.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!