Rađa: Treba raditi, ‘mučati’ i dobro se pripremiti

16.06.2022.

12:10

Autor: I.L./HRT

Dino Rađa

Dino Rađa

Foto: Igor Kralj / PIXSELL

- Čeka nas dugo i toplo ljeto, bit će dosta interesantno, rekao je predsjednik Stručnog savjeta za mušku košarku Dino Rađa na okupljanju seniorske reprezentacije s ciljem priprema za treći kvalifikacijski ciklus za Svjetsko prvenstvo 2023. godine.

Hrvatsku 30. lipnja i 3. srpnja čekaju dvije posljednje utakmice u prvom krugu kvalifikacija: u Ljubljani protiv Slovenije i u Rijeci protiv Finske. Nakon četiri odigrana kola u skupini C europskih kvalifikacija Hrvatska je zadnja u skupini sa samo jednom pobjedom, ali s dvije pobjede još može završiti i na prvom mjestu.


- Počevši od ovih kvalifikacija u kojima konačno imamo ekipu u više-manje punom sastavu, mislim da se imamo pravo nadati povoljnom rezultatu. Čeka nas Europsko prvenstvo u devetom mjesecu, a krajem osmog imamo, nadam se, još jedan ciklus kvalifikacija. Smatram da imamo pravo biti optimisti s obzirom na ekipu koja se okuplja, uključivši euroligaške i NBA igrače. Treba raditi, ‘mučati’ i dobro se pripremiti. Bit će nam puna dvorana u Ljubljani, a u tim je uvjetima gušt igrati, tako da se nadam da će im to svima biti jedan veliki izazov.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!