18:18 / 27.03.2020.

Autor: HRT

Prvi zaraženi NBA igrač i ostali košarkaši Utaha 'čisti' od korone

Rudy Gobert (Screenshot: YouTube)

Rudy Gobert (Screenshot: YouTube)

Foto: - / -

Francuski centar Rudy Gobert, prvi košarkaš koji je bio pozitivan na koronavirus, njegov zaraženi suigrač Donovan Mitchell i ostali igrač Jazza "čisti" su od koronavirusa.
Francuski centar Rudy Gobert, prvi košarkaš koji je bio pozitivan na koronavirus, njegov zaraženi suigrač Donovan Mitchell i ostali igrači i djelatnici Utah Jazza proglašeni su "čistima" od bolesti COVID-19 od strane Odjela za zdravlje savezne države Utah.
Prije više od dva tjedna Gobertov pozitivan nalaz bio je okidač za prekid natjecanja u NBA ligi. Dan poslije pozitivan je bio i Mitchell, iako nije pokazivao nikakve simptome bolesti, a nije ih osjetio ni tijekom perioda izolacije.
Iako više ne predstavljaju rizik za druge osobe, svi igrači i zaposlenici Jazza će i dalje morati poštovati odredbe o društvenom distanciranju te ograničenja o boravku izvan doma samo za prijeko potrebne aktivnosti, u skladu s preporukom NBA lige i Centra za kontrolu i prevenciju bolesti.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!