Proslavljena 70. obljetnica dolaska legendarnog Mirka Novosela u Cibonu

17.01.2022.

18:39

Autor: I.Ž.K./HRT/Hina

Svečano u Ciboni

Svečano u Ciboni

Foto: Mihal Jacić / Press/KK Cibona

Povodom 70. obljetnice dolaska Mirka Novosela, jednog od najuspješnijih trenera svih vremena i legende hrvatske košarke i sporta, u KK Cibona organiziran je prigodni domjenak u prostorijama zagrebačkoga kluba.

Ovaj veliki jubilej prigodno je obilježen uz prisustvo gostiju povezanih stranicama povijesti Cibone, a aktualno vodstvo tom je prilikom Mirku Novoselu uručilo zahvalnicu s titulom Počasnog predsjednika kluba, kao znak zahvale za životni rad i ključnu ulogu u ispisivanju povijesnih uspjeha KK Cibona, ali i cjelokupne hrvatske košarke.

Uz Novosela ponovno su rame uz rame stajali Andro Knego, Mihovil Nakić, Veljko Mršić, doktor Božidar Fučkar i drugi uzvanici, kao i predsjednik Cibone Mario Petrović.

- Mojih 70 godina je jako dug period. U tih 70 godina smo uspjeli osvojiti sve što se moglo osvojiti, proputovali cijeli svijet i dali Ciboni dom u kojem još uvijek boravi. Ja sam uvijek govorio da sam osvojio 39 medalja, a da mi je ovaj kompleks najvrjednija četrdeseta. Sada mi je ostala samo jedna želja, a to je da se vratimo na stare uspjehe, kazao je 83-godišnji Novosel, koji je igračku karijeru započeo 15. siječnja 1952. godine u tadašnjoj Lokomotivi, a trajala je sve do 1966.

Novosel je svojedobno bio najtrofejniji europski košarkaški trener, vodio je u karijeri samo dva kluba - Cibonu i Napoli, a izbornikom reprezentacije bio je četiri puta.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!