Predstavljena knjiga Dražen - košarkaški Mozart

07.06.2023.

10:00

Autor: I.L./HRT/HOO

Dražen - košarkaški Mozart

Dražen - košarkaški Mozart

Foto: Robert Anic / PIXSELL

Povodom 30. obljetnice smrti Dražena Petrovića, Sportske novosti su, u partnerstvu s Hrvatskim olimpijskim odborom i Hrvatskim košarkaškim savezom, izdale knjigu „Dražen - košarkaški Mozart", a promocija, kojoj su nazočili brojni bivši košarkaši te sportski uglednici i novinari, održana je u Muzejsko-memorijalnom centru "Dražen Petrović" u Zagrebu.

Knjigu, u kojoj su sažeti SN-ovski tekstovi o Draženu iz vremena njegove briljantne karijere, ali i tekstovi gostujućih autora, među kojima su i Goran Ivanišević, Stojko Vranković, Zvonimir Boban..., predstavili su glavni urednik Sportskih novosti Robert Šola, inicijator izdanja novinar Tvrtko Puljić te Draženov brat Aleksandar i majka Biserka Petrović.


- Kada smo u redakciji razmišljali o tomu kako obilježiti 30 godina od Draženovog odlaska, zaključili smo kako bi knjiga, s obiljem emocija i nepoznatih ili manje poznatih anegdota iz Draženovog života, ispovijesti njegovih suigrača i prijatelja, dodatno pobudila tu uspomenu na Dražena i sve ono što nam je on dao i ostavio, istaknuo je Šola.


Aco Petrović otkrio je četiri zanimljive činjenice iz Draženova života i karijere, a jedna od njih povezana je i s dolaskom u Cibonu koja mu je prije svega predstavljala novi izazov u karijeri zbog igranja u Kupu europskih prvaka, a ne samo želju da zaigra s bratom u istoj momčadi.


U završnoj riječi jedan od autora, novinar Tvrtko Puljić, zahvalio je svima koji su dali doprinos sadržaju ove knjige.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram, TikTok i YouTube!