13:48 / 22.10.2019.

Autor: M.M./Hina

Predstavljen glazbeni spot "Dražen – za sva vrimena"

Foto: Dalibor Urukalovic/PIXSELL

Foto: Dalibor Urukalovic/PIXSELL

Foto: - / PIXSELL

U Muzejsko-memorijalnom centru Dražen Petrović predstavljen je glazbeni spot "Dražen – za sva vrimena" posvećen košarkaškom virtuozu Draženu Petroviću.
Na prigodnoj svečanosti u Muzejsko-memorijalnom centru Dražen Petrović predstavljen je glazbeni spot "Dražen – za sva vrimena" posvećen košarkaškom virtuozu Draženu Petroviću koji je prije 26 godina izgubio život u prometnoj nesreći u Njemačkoj.

Na današnji dan rođen je Dražen Petrović

- Spot, čiji su autori Stanko Šarić, Dražen Runje i Antonio Zadro, predstavljen je povodom 55. rođendana Dražena Petrovića i on je samo najava glazbenog mjuzikla "Okovani Amadeus" čija će premijera biti na sljedeći Draženov rođendan, 22. listopada 2020. godine , rekao je Ivica Krajač koji je napisao libreto za mjuzikl inspiriran, po njegovim riječima, ne samo Draženovom veličinom i njegovim tragičnim krajem nego i Eshilovom antičkom tragedijom  'Okovani Prometej'. - Time smo željeli reći da je Dražen bogovima sporta ukrao košarkašku lopti kao što je Prometej bogovima ukrao vatru i donio je ljudima, kazao je Krajač.

Autor pjesme "Dražen za sva vremena" je poznati glazbenik Stanko Šarić, dok je producent spota, koji je snimljen u Muzejsko-memorijalnom centru Dražen Petrović i u Hrvatskom narodnom kazalištu, Antonio Zadro.

- Draženov put preko Šibenke, Cibone, Reana, NBA i hrvatske košarkaške reprezentacije je manje-više poznat i valoriziran, ali ono što treba razotkriti su svi oni ključni životni trenuci koji određuju konačan smjer i put kojeg je nemoguće razabrati iz zbroja osvojenih titula i naslova, a ovaj projekt ima za cilj otkrivanje pogleda iz Draženove perspektive kroz mjuzikl suvremene antičke tragedije s glazbom, rekao je predstavljajući projekt autor scenarija Dražen Runje.

- Sigurna sam da moj Dražen nije mogao ni zamisliti da će na njegov 55. rođendan njegov život biti pretvoren u umjetničko djelo, kazala je Draženova majka Biserka Petrović.

Svečanom predstavljanju glazbenog spota "Dražen – za sva vrimena" nazočili su brojni uglednici iz sportskog života Hrvatske predvođeni predsjednikom Hrvatskog olimpijskog odbora Zlatkom Matešom, ali i veleposlanica Litve Jurate Raguckiene i veleposlanik SAD Robert Kohorst.
Foto: Dalibor Urukalovic/PIXSELL

Foto: Dalibor Urukalovic/PIXSELL

Foto: - / PIXSELL

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!