Predavanja uglednih košarkaških stručnjaka na Liburnia kupu

02.09.2021.

19:57

Autor: HRT/Dnevnik/I.L.

Aleksandar Petrović, trener Pesara

Aleksandar Petrović, trener Pesara

Foto: Nel Pavletic / PIXSELL

U stanci košarkaškog Liburnia kupa u Opatiji održava se međunarodni seminar na kojemu su predavali ugledni stručnjaci Željko Obradović, Aleksandar Petrović, kao i mlađa generacija trenera Jurica Golemac i Vladimir Jovanović. 

Rijetka je prigoda slušati takve predavače pa je na seminar došao velik broj trenera i košarkaša.

- Sigurno da vidiš gdje si, da probaš neke situacije. Uvijek je bolje igrati protiv snažnijih ekipa nego protiv slabijih. Slabije ekipe pobijediš pa ti daju neki lažni uvid u situaciju. Ovako je dobro da igraš protiv jakih, da vidiš što je dobro, što nije dobro, na čemu trebaš raditi. Mislim da je ovo dobro i za Hrvatsku da imamo jaki turnir. Ima puno sad i medijskog praćenja. I ljudi iz košarke da se nađu na jednom mjestu, malo popričaju. Uvijek je dobro popričati i vidjeti gdje se mogu neke stvari poboljšati, rekao je Jurica Golemac, trener KK Cedevita Olimpija.

U sutrašnjem finalu Liburnia kupa u 20 sati igrat će Pesaro i Cibona, a u 17 sati za treće mjesto Cedevita Olimpija i Partizan.

Talijanska momčad, koju vodi Aleksandar Petrović, u dramatičnoj je prvoj polufinalnoj utakmici nakon produžetka pobijedila Cedevita Olimpiju 109:105, dok je Cibona pobijedila Partizan 71:64.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!